FRÅGOR KRING LÖN!

14 mars, 2018
14 mars, 2018 NurseHouse

FRÅGOR KRING LÖN!

hej alla där ute!
Denna artikel har snurrat i huvudet på oss sedan den publicerades den 5 mars i SvD.
Den väcker en hel del frågor tycker åtminstone vi.
Nyexaminerade sköterskor är enl Vårdförbundet nöjda då de fått upp ingångslönen. Må så vara, men har någon berättat till dem hur de årliga påslagen därefter ser ut?
Vi misstänker att det finns många sköterskor där ute som efter 5 år ligger ungefär på samma nivå eller till och med under den nivån som de nyexade nu får.
OCH: säger Vårdförbundet; sköterskorna värderar numera arbetsmiljön mer ; de har möjlighet att förhandla bort kvällar och helger. VAR kan man förhandla bort kvällar och helger? Inom akutsjukvården i Stockholm? Vad innebär det att arbeta dagtid? Ju, du får ingen OB. Luktar inte detta som en kvinnofälla? Hur blir din pensionsgrundande lön om du tjänar 25 000 – 30 000 i månaden utan OB och utan större utvecklingsmöjligheter rent lönemässigt?

No väl, det finns även en annan fråga vi börjat fundera över allt mer; vad är en rimlig lön för en sjuksköterska? Är ett löneanspråk på 350 ,- / timme + semesterersättning rimligt? Då blir grundlönen ca 58 000 för en heltid. Har vi inte alla ansvar över hur våra skattepengar spenderas? Har inte vi som ett företag ansvar att hålla lönerna på ett rimligt nivå?
Tyck till är ni snälla, det här ÄR viktigt!

Kontakta oss!

Kontoret & chatten är bemannade vardagar under kontorstid.
Vi är dessutom alltid anträffbara via telefon eller mail.