KÄRA SJUKSKÖTERSKOR, VAR NOGGRANNA NÄR NI VÄLJER BEMANNINGSFÖRETAG!

5 april, 2019
5 april, 2019 NurseHouse

KÄRA SJUKSKÖTERSKOR, VAR NOGGRANNA NÄR NI VÄLJER BEMANNINGSFÖRETAG!

Hej!
På sistone har vi hört historier om företag som hotar sina anställda med böter ( viten som företaget själva skall stå för ifall de inte levererar enligt avtalet ). Vill man som sköterska avboka sitt uppdrag är det självklart att man skall få göra det, specifikt ifall det är veckor eller månader kvar tills uppdraget börjar. Det är företagets uppgift att hitta en ersättare om sköterskan hoppar av. Sedan är det ju trist ifall sköterskan gör det precis innan uppdragets början, men det händer ju knappt aldrig! Våra sköterskor är ansvarstagande och pålitliga.
Sker det ett avhopp så är det ofta pga sjukdom och det kan vi ju inte göra något åt! Skall man också betala böter för att man blir sjuk ? Ni hör själva hur galet det låter!

Så alltså, inga hot, inga krav, utan ömsesidig tillit och vilja att alla skall ha det så bra som möjligt är vår melodi. Låt er inte hotas av era arbetsgivare!

Kolla även att bolaget har kollektivavtal och betalar tjänstepension. Om det känns att just nu är det skönt med högre lön, och att det är SÅÅÅÅ långt kvar till pensionen, så hämta gärna motivation hos https://www.minpension.se/. Där kan du räkna fram din pension. Garanterar att du inser vikten av den avlägsna tanken om ”långledighet”.

Vården och även bemanningen handlar om våra skattepengar. Vi har ett ansvar att använda pengarna vettigt. Och vi har ansvar om våra samarbetspartner, dvs sköterskorna och kunderna. Och vi har ansvar om patienterna. Rätt kunskap och kompetens skall hamna på rätt arbetsplats! Alla skall göra det de är bästa på.
Ger vi sköterskor orimligt höga löner kostar bemanningen tok för mycket för oss skattebetalare. Betalar vi inte pension så är det samhället som i sinom tid för stå även för den kostnaden.

Till slut vårt motto; Har vi roligt på jobbet blir det enkelt att lösa bemanningsproblem. Och JA, vi har roligt. Varje dag.

Kontakta oss!

Kontoret & chatten är bemannade vardagar under kontorstid.
Vi är dessutom alltid anträffbara via telefon eller mail.